Skillnader mellan lime & citron juice


Citroner och limefrukter likna mycket utom deras färg. Deras juicer kan också likna förutom färgen på flaskan. Både juice också är fettfri. Medan dessa två frukt-och bärsaft kan likna, är deras subtila skillnader saftigare historien. Deras skillnad börjar med där de har sitt ursprung. Limefrukterna härstammar från Sydostasien och citroner i Kina eller Indien, enligt WHFoods.

Citronsaft är mer tårta

En studie av NIH hittade att citronsaft har något mer citronsyra än limejuice. Citronsaft innehöll 1.10g per ounce, medan limejuice innehöll 1,06 g per ounce. Båda är bra källor till citronsyra, som hjälper till att rena njurarna och förhindrar njursten, enligt TheJuicingCafe. Citronsyra är också sagt att bli av uppblåsthet och används vid behandling av alkoholism och för detox behandlingar.

Lime är mer näringsrik

Limejuice har högre näringsvärde än citronsaft. Limejuice har högre nivåer av kalcium, järn, fosfor, vitamin A, vitamin C och folat, enligt Diffin. Citronsaft har dock något högre koncentrationer av magnesium och kalium. Dessa vitaminer är sade att bekämpa cancer, inflammation och hjärt-och kärlsjukdomar.

Citron används som en antiseptisk

Citronsaft är mer vanligt i tvål och hand tvättar. Detta är eftersom citroner har en antibakteriella och antiseptiska förmåga, enligt DifferenceBetween.com. Det är därför du använda citron sugtabletter istället för lime och kära när du får en sväva halsen. Citronsaft kan också användas för att behandla mindre förgiftningar. Till exempel, neutraliserar syran i citronsaft ammoniak. Citroner är också ofta används i skönhetsprodukter, att behandla akne och att lyfta fram hår.

Användning i matlagning

Citronsaft används ofta i marinader, salladsdressingar och på fisk för att lysa smaken av maten. Dess syrlighet gör mat smaka sötare och mindre tårta. Till exempel är citron parkopplad med honung i te. Limejuice används oftare för att göra mat smakar mer zesty, såsom i södra amerikanska och karibiska rätter med tyngre kött att följa med salt eller kryddig mat. Limejuice används också oftare att smaksätta öknar än citronsaft.